Utvandrarna

Deras framtid är vårt nu

Kristina och Karl-Oskar lämnar sitt torp, sin hembygd och sitt fosterland för att söka lyckan i främmande land. Tillsammans med en sargad men beslutsam skara släkt och vänner lämnar de svält och förtryck för att korsa ett hav och nå Den Nya Världen. En resa som drygt 20 procent av svenskarna gjorde för inte allt för länge sedan.

Under den korta tid som passerat har Sverige gått från ett land med hunger och barkbröd till ett land av fredagsmys med tacos. Från ett land med moraklockor och arbetshästar till ett land med engångsgrillar och espressomaskiner. Från svältår till semesterersättning, från fattigstugor till pensionsförsäkringar.  

Med fantasi, humor, allvar och stor berättarlust regisserar Pontus Stenshäll sin teaterversion av Vilhelm Mobergs älskade roman Utvandrarna.

Pontus Stenshäll:
”Jag vill med Utvandrarna mana till eftertanke och empati för en tid som för många idag påminner om ett Sverige som bara är några generationer bort.”

Foto Aorta

Premiär
Syntolkning
27 oktober
Pris
100 - 330 kr
Textas
18 oktober

Karl-oskar i utvandrarna

vi är en djärv ensemble

Ashkan Ghods

Läs intervju

Hitta till teatern

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Se karta på hitta.se

Öppet?

Hitta öppettider till biljettkassan, restaurangen och receptionen.

Se när vi har öppet

Bakom kulisserna

Utvandrarna

Repetition pågår!

produktion

Av Vilhelm Moberg Regi Pontus Stenshäll Dramatisering Pontus Stenshäll Skådespelare Hannah Alem Davidson, Gizem Erdogan, Ashkan Ghods, Johan Gry, Kristina Issa, Alexandra Nordberg, Magdi Saleh Kostym Pontus Stenshäll Kostymassistent Gunilla Nordin Hernandez Rum Pontus Stenshäll, Clive Leaver, Max Mitle Musik Simon Steensland Ljus Max Mitle Ljud Karin Bloch-Jörgensen, Marcus Lilja Dramaturg Joel Nordström

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet