Utvandrarna

Deras framtid är vårt nu

Kristina och Karl-Oskar lämnar sitt torp, sin hembygd och sitt fosterland för att söka lyckan i främmande land. Tillsammans med en sargad men beslutsam skara släkt och vänner lämnar de svält och förtryck för att korsa ett hav och nå Den Nya Världen. En resa som drygt 20 procent av svenskarna gjorde för inte allt för länge sedan.

Under den korta tid som passerat har Sverige gått från ett land med hunger och barkbröd till ett land av fredagsmys med tacos. Från ett land med moraklockor och arbetshästar till ett land med engångsgrillar och espressomaskiner. Från svältår till semesterersättning, från fattigstugor till pensionsförsäkringar.  

Med fantasi, humor, allvar och stor berättarlust regisserar Pontus Stenshäll sin teaterversion av Vilhelm Mobergs älskade roman Utvandrarna.

Pontus Stenshäll:
”Utvandrarna är ett epos som både är djupt rörande och tänkvärt, det är en spegel av vår egen tid”

Foto Aorta

Premiär
Syntolkning
27 oktober
Längd
Ca 3 tim inkl paus
Pris
100 - 330 kr
Textas
18 oktober

Om Kristina i Utvandrarna

En krigare med barnasinne och mycket integritet

Gizem Erdogan

Läs intervju

Seminarieserie tema svenskhet

Start 9 september! Fri entré men platsbiljett krävs.

Läs mer

Fraktion

Intima teaterritualer i teaterns skrymslen och vrår.

Läs mer

Bakom kulisserna

Utvandrarna

Repetition pågår!

produktion

Av Vilhelm Moberg Regi Pontus Stenshäll Dramatisering Pontus Stenshäll Skådespelare Hannah Alem Davidson, Gizem Erdogan, Ashkan Ghods, Johan Gry, Kristina Issa, Magdi Saleh, Alexandra Nordberg Kostym Pontus Stenshäll Kostymassistent Gunilla Nordin Hernandez Rum Pontus Stenshäll, Clive Leaver, Max Mitle Musik Simon Steensland Ljus Max Mitle Ljud Karin Bloch-Jörgensen, Marcus Lilja Dramaturg Joel Nordström

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet