Ensam galning

En intim scenkonstupplevelse om missanpassade kvinnor och önskan om att förstå, eller klassificera dem.

I april 2018 går den aktivistiska youtubern och videokonstnären Nasim Aghdam in på Youtubes huvudkontor i norra Kalifornien, tar fram ett skjutvapen och öppnar eld. Vem var "the Youtube shooter", vilken var hennes drivkraft och vad var det egentligen som hände den dagen i april förra året?

Ensam galning är en allomslutande monolog som undersöker kvinnlig galenskap och autenticitet. En spännande och obekväm fantasi baserad på (post)sanna händelser.

Verket är skapat av dramatikern och regissören Isabel Cruz Liljegren och framförs i en byggnad i Slakthusområdet. Publiken kommer att få ta med sig sina stolar och följa med runt i lokalen, till olika scener.

Ensam galning är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Eftersom Slakthuset är en tillfällig spelplats har lokalerna inte samma tillgänglighetsanpassning som våra scener på Götaplatsen och Backa Teater. Hör av dig till vår biljettkassa om du har frågor, 031-708 71 00.

Salongen på Slakthuset är liten, med bara 20 platser. Om du inte kan komma uppskattar vi därför om du meddelar detta tel 031-708 71 00.

Hitta till Slakthusgatan 8. Spårvagnshållplats Gamlestads torg.

Foto Jonas Kündig

Premiär
12 april Slakthuset - Slakthusgatan 8
Scen
Slakthuset
Längd
ca 1,5 timma
Pris
150 kr, student/ungdom 80 kr. Obs! Endast förköp!

Att berätta en historia är att blottlägga mening utan att begå misstaget att definiera den.

Hannah Arendt

Isabel Cruz Liljegren, dramatiker och regissör

Läs intervjun med Isabel

Koncept, manus och regi Isabel Cruz Liljegren Skådespelare Alexandra Nordberg Scenografi och ljus Carl Kristiansson Ljud och musik Bernt Karsten Sannerud Producent Gustav Åvik