Smärtan

Efter Marguerite Duras legendariska dagboksanteckningar från andra världskriget.

Hon befinner sig i ovisshetens helvete. Hon varken äter eller sover. Hon väntar på att hennes man ska återvända från koncentrationslägret. När han till slut kommer hem går det inte att känna igen honom. Han är en spillra, liksom hon. Vägen tillbaka till livet, till vardagen, blir en kamp där allt det självklara ställs på sin spets och tar en oväntad vändning.

Smärtan bygger på författaren Marguerite Duras dagböcker från andra världskriget. Emilie Strandberg, som är en stor beundrare av Duras, har dykt djupt ner i hennes liv och verk. Med Lucas Svenssons dramatisering regidebuterar hon på Göteborgs Stadsteater. I rollen som Marguerite ser vi Carina Boberg. Emilie Strandberg medverkar i föreställningen.

Smärtan handlar om en människa som befinner sig i ovisshetens helvete. Marguerite väntar på att hennes man, Robert L, ska återvända från deportationen. Texten är oerhört drabbande och en fantastisk skildring av kärlekens oanade vägar och människans förmåga att överleva.

Emilie Strandberg
Premiär
Syntolkning
Fredag 21 september
Scen
Lilla Scen
Längd
Ca 80 min utan paus
Pris
120-310 kr

Medverkande

Carina Boberg

Skådespelare

Emilie Strandberg

Skådespelare

Av Marguerite Duras Bearbetad för scenen av Lucas Svensson Regi Emilie Strandberg Skådespelare Carina Boberg, Emilie Strandberg Scenografi och kostym Emilie Strandberg Ljus, praktikant Emily Lavebäck Mask Ingela Collin Musik Hans Appelqvist Dramaturg Sisela Lindblom

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet