Allt gott i världen

Svart men samtidigt dråpligt underhållande om paret som tar emot ett ensamkommande barn och tvingas konfrontera sina livsval.

De lever drömmen om det perfekta livet. En dag överraskar de både sina vänner och sig själva när de bestämmer sig för att ta emot ett ensamkommande barn. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig. I denna svarta och samtidigt dråpligt underhållande pjäs klär dramatikern och regissören Paula Stenström Öhman av vardagen och visar upp allas våra tillkortakommanden.

Paula Stenström Öhman, som är prisbelönt som dramatiker, utgår i sina pjäser ofta från dokumentärt material och involverar skådespelare och referenspersoner tidigt i processen. Inför Allt gott i världen har teamet bland annat träffat socialsekreterare, familjehemsföräldrar, ensamkommande och personal på HVB-hem. Paula Stenström Öhman är även initiativtagare till Vi Gör Vad Vi Kan, en insamlingsstiftelse som hjälper människor på flykt, både utomlands och i Sverige.

– Jag vill undersöka vad som händer med det här paret och deras vänner när de öppnar sig för världen och för en annan människa. Och jag längtar efter att få bränna av lite av vår inskränkta självgodhet i parken utanför den inglasade balkongen. Sen får vi se vad som finns kvar.

Paula Stenström Öhman

Foto Elisabeth Ohlson Wallin

Urpremiär
Syntolkning
Fredag 12 oktober
Scen
Studion
Pris
120-310 kr

Medverkande

Lisa Lindgren

Skådespelare

Rasmus Lindgren

Skådespelare

Benjamin Moliner

Skådespelare

Victoria Olmarker

Skådespelare

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet