Motherdog

Om hundar fick bestämma hur vi skulle leva våra liv

Flocken är en tillflyktsort för de strandsatta. Respekt och djurisk intuition värderas högre än individens frihet och självförverkligande. Som vilda hundar terroriserar de utmarkerna, redo att gå till anfall. En dag bestämmer de sig för att ta tillfånga en människa från samhället utanför. Kommer de att påverkas?

Ensemblen på scenen skapar ett fysiskt, suggestivt universum. De utforskar tillsammans med Hans Van den Broeck, Brysselbaserad regissör, koreograf och konstnärlig ledare för performance-gruppen SOIT, den fantasieggande myten om den förvildade, primitiva människan som en ren och oförstörd varelse.

Hans Van den Broeck:
”Jag är fascinerad av djurens inre värld, särskilt hundens. Och av att utmana idén att vårt verbala, strukturerade sätt att leva är det bästa. Ja tänk om hundar kunde tala om för oss hur vi skulle leva.”

Urpremiär
Syntolkning
9 februari
Pris
100-280 kr

produktion

Text Hans Van den Broeck, Max Bolotin, Sara Tuss Efrik Regi Hans Van den Broeck Skådespelare Kim Theodoridou Bergquist, Hannah Alem Davidson, Gizem Erdogan, Ibrahim Faal, Johan Gry, Ludde Hagberg, Su-Mi Jang, Johan Karlberg, Lisa Lindgren, Jesper Söderblom Scenografi och kostym Hans Van den Broeck Scenografi och kostym, assistenter Jim Junebro, Karin Weststrand, Peter Wickenberg Mask Evalena Jönsson Lunde Musik James Brown Ljus Giacomo Gorini Ljud Karin Bloch-Jörgensen Dramaturger Joel Nordström, Lu Moons

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet