DOM BLINDA

Vågar du blunda för verkligheten?

Callcentret blomstrar. De flitiga telefonförsäljarna har rykte om sig att vara osedvanligt lyhörda. Tänka sig! Ett telemarketingbolag som säljer allt från medlemskap i politiska partier och elabonnemang till adoption av orangutanger! Och dessutom med det goda syftet att kunna anställa personer med synnedsättning.

När tekniske supporten Rune börjar råder först smekmånad mellan honom och de anställda. Särskilt mellan Rune och Tilde. Men det varar inte länge och gruppen sluter sig. Rune känner sig förföljd. Definitivt isolerad. Och hämndlysten. Med andra ord farlig.

Regissören Sisela Lindblom undersöker synvillor, hallucinationer och våra sinnen i en rysare om flytande modernitet och rädsla. Av den prisbelönta dramatikern Astrid Saalbach.

Sisela Lindblom:
”Mest handlar Dom blinda om tilltro eller brist på tilltro mellan människor. Om att vara tvungen att lita blint på människor – eller om att vara förblindad av rädsla.”

Sverigepremiär
Syntolkning
27 april
Pris
Biljettsläpp 16 maj

produktion

Av Astrid Saalbach Översättning Nils Gredeby Regi Sisela Lindblom Skådespelare Carina Boberg, Fredrik Evers, Johan Hafezi, Lisa Lindgren, Victor Ståhl Segerhagen, Kim Theodoridou Bergquist Scenografi och kostym Kajsa Hilton Brown Ljus Max Mitle Ljud Tommy Carlsson Dramaturg Joel Nordström

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet