FLUGORNA

Allt är ditt fel.

Orestes återvänder efter 15 år i exil under täcknamn för att spionera på de som mördade hans pappa. Systern Elektra hålls som slav i hemmet av mördarna, syskonens mamma och styvpappa.

Norska registjärnskottet Angelina Stojčevska tar sig an filosofen Jean-Paul Sartres kultförklarade debutpjäs Flugorna från 1942. Med modern ton skildras den bloddrypande grekiska myten på nytt. Hos Sartre har inte gudarna all makt – här är människan fri att själv forma sitt liv.

Angelina Stojčevska:
”Stadens invånare är i en djup samvetskris över ett mord de inte har begått, men ändå känner att de är skyldiga till eftersom de inte försökt hindra det.”

Mer om regissören
Angelina Stojčevska kommer från Norge och är utbildad på Konsthögskolan i Oslo. 2015 vann hon Oslopriset för bästa scenkonst för sin uppsättning av Fiona Mergels “Strategier for en lysere fremtid”.

Lilla Scen får klubbkänsla
Rummet blir en del av föreställningen. Du är nära, skådespelarna är inte långt bort. Lilla Scen innebär nya upplevelser för dig som besökare. Du behöver inte vänta till pausen för att köpa ett glas öl, utan du kan dricka och äta i salongen medan föreställningen pågår. I existentialismens anda är det ditt eget val.

Premiär
Syntolkning
3 november
Pris
120-300 kr

produktion

Av Jean-Paul Sartre Regi Angelina Stojčevska Skådespelare Kim Theodoridou Bergquist, Hampus Hallberg, Isak Holmen Sørensen, Melina Tranulis Scenografi, mask och kostym Ane Aasheim Ljus Sara Henriksson Ljud Kenneth Kling Dramaturg Joel Nordström

Teaterkortet

Vårt populära abonnemang ger fyra valfria pjäser och salongens bästa platser, när du än bokar.

Det här ingår i Teaterkortet