Allt gott i världen

Världen ställer oss till svars

Pernilla och Joar lever drömmen om det perfekta livet när världen utanför börjar tränga igenom deras fördragna gardiner. En dag överraskar de både sina vänner och sig själva när de bestämmer sig för att ”göra något” genom att ta emot en ensamkommande flyktingpojke.

I mötet konfronteras de med sina egna livsval. Är de lyckliga? Är de goda människor? Och vad händer med självbilden? Vi får följa paret och deras närmaste vänner före, under och efter mötet med pojken. Ett möte som inte blir som de tänkt sig.

Den prisbelönta dramatikern och regissören Paula Stenström Öhman regisserar sin nyskrivna pjäs om livslögner, tacksamhet, längtan och skuld.

Paula Stenström Öhman utgår i sina pjäser ofta från dokumentärt material och involverar skådespelare och referenspersoner tidigt i processen. Inför "Allt gott i världen" har teamet bl.a. träffat socialsekreterare som rekryterar och utbildar familjehem, familjehemsföräldrar, ensamkommande, personal på HVB för ensamkommande och en traumaterapeut.

Paula Stenström Öhman är även initiativtagare till Vi Gör Vad Vi Kan, en insamlingsstiftelse som hjälper människor på flykt, både utomlands och i Sverige.

Premiär
Syntolkning
29 april
Längd
Ca 1 tim och 30 min, ingen paus
Pris
120-300 kr

Lisa Lindgren

Skådespelare

Rasmus Lindgren

Skådespelare

Benjamin Moliner

Skådespelare

Victoria Olmarker

Skådespelare

Jag sprang ner direkt när jag hörde sirenerna

Pernilla

Vi lever väl inte i Dickens 1800-tal?

Joar

Det måste finnas ett sätt att få tag på misstagen

TANJA

Vi visste att dom sov där inne.

DANNE

Varför sa de inget? Dom hörde inte ens av sig till oss då efter...Det är väl bara att lyfta luren: Hallå! Hjälp! Vi klarar inte det här själva!

TANJA

Det är väl ändå Sverige 2017?

JOAR

Fakta om Sverige och flyktingkrisen

Se tidslinje

Publiksamtal Allt gott i världen

Välkommen att stanna på samtal direkt efter föreställningen torsdag 4 maj.

Läs mer