Foajébaren

Den vackra Foajébaren, en trappa upp, används främst för konserter och Dagens lunchteater. Här finns också teaterns restaurang och bar.

Dagens lunchteater har spelats på foajéscenen sedan 1991. Idén kom sig av att många skådespelare kände en lust att möta publiken på ett nytt sätt. Varför inte över en bit mat? Till en början användes en provisorisk scen i Foajébarens norra del. Efter några år flyttades den till motsatta sidan av foajén, där den permanentades och finns än idag.

Familjärt
Möjligheten att utnyttja Foajébarens stora utrymme för föreställningar dagtid har givit ensemble och publik en mötesplats som är familjärt öppen och direkt i sitt tilltal. Dagens lunchteater ger också möjlighet för skådespelare och grupper från övriga Teatersverige att gästspela på foajéscenen. Kombinationen av en läcker lunch och skådespel i det mindre formatet har under årens lopp lockat vitt skilda publikgrupper.

Foajébaren är även en uppskattad konsertlokal i Göteborg. Sedan några år ges här livekonserter med främst svenska artister i samarbete med konsertarrangörer.

Restaurang och bar
I foajébaren finns också teaterns restaurang och bar. Här kan man avnjuta en bit mat, ta en kopp kaffe i pausen eller ett glas vin med Avenyn i blickfånget. En trappa ner finns också en kaffebar.