Kostymmästare

Vi söker kostymmästare till Göteborgs Stadsteater.

Arbetsbeskrivning

Som kostymmästare på Göteborgs Stadsteaters kostymavdelning är du en del i det kreativa team som tillsammans ansvarar för kostymerna som används på våra scener. I produktion kommer du självständigt översätta en kostymskiss till en färdig scenkostym genom att arbeta med mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad samt löpande underhåll av ateljé och förråd. Vi tillämpar ett rullande pjäsansvar där planering, budgetansvar, inköp samt beräkning av materialkostnad och tidsåtgång ingår. Det ingår även att leda arbetet gentemot producent, kostymör och kostymteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning i herr och damskrädderi, samt tillskärarutbildning och god erfarenhet av tillskärning. Vi vill också att du har erfarenhet av teaterproduktion. Du är en kreativ och skicklig hantverkare med god materialkännedom. Du hanterar såväl mönsterkonstruktion och tillskärning som sömnad av dam- och herrkollektion.

Som person är du strukturerad, driven och har god förmåga att både arbeta självständigt och i team. Då arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer arbetet också höga krav på samarbetsförmåga och ett effektivt och flexibelt arbetssätt. Kunskaper i Photoshop är meriterande och körkort är önskvärt. Eftersom arbetet innebär att kommunicera på både svenska och engelska behöver du behärska de språken i tal och skrift.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ teater till alla göteborgare.

Övrig information

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Göteborgs Stadsteater

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum 2019-02-21

Ansök via länken här. Referensnummer A849845

Anställningsvillkor

Omfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning Tillträde 2019-05-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Björn Lengstrand
Produktionsteknisk chef
Telefon: 031-708 70 07
E-post: bjorn.lengstrand@stadsteatern.goteborg.se

Andrea Wettergren
Personalchef
Telefon: 031-7087013
E-post: andrea.wettergren@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare
Patrik Tegnér
Teaterförbundet
Telefon: 031-708 70 63
E-post: patrik.tegner@stadsteatern.goteborg.se