Sisela Lindblom

Dramaturg.

Sisela Lindblom är författare, regissör och dramatiker och arbetar som dramaturg på Göteborgs Stadsteater. Utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Debuterade som romanförfattare med Lisa för själen 1995 och har sedan dess givit ut fyra romaner på Norstedts förlag. 2007 satiren de Skamlösa som blev mycket uppmärksammad. Tillsammans med Nina Björks uttalande om "skitdrömmar" i en krönika i Dn, blev romanen och uttalanden i samband med den upprinnelsen till den sk väskdebatten. 2011 kom en slags uppföljare till de Skamlösa, romanen The Agency, en till synes romantisk kärlekshistoria som utspelar sig under några sommardagar i ett hett turisteuropa.

Lindblom har varit verksam som frilansande kulturskribent och debattör i bla Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SR. Som regissör/dramatiker har hon arbetat med författare som Zola, Strindberg, Flaubert och Mann, gärna med ett genusperspektiv i fokus.

Hon har varit konstnärlig ledare på Boulevardteatern i Stockholm 99-03 där hon gjorde flera uppsättningar däribland de egna pjäserna Han var en mus och Flickor. Hon har också arbetat på bland annat Radioteatern och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. På Göteborgs Stadsteater har hon skrivit/regisserat föreställningen Stjärnan (2011) samt gästspelet Efverman på slak lina (regi). Regisserade Machinal.