Sisela Lindblom

Dramaturg.

Författare, regissör och dramatiker. Utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Debuterade som romanförfattare med Lisa för själen 1995 och har sedan dess givit ut fyra romaner på Norstedts förlag. 2007 satiren de Skamlösa som blev mycket uppmärksammad. Tillsammans med Nina Björks uttalande om "skitdrömmar" i en krönika i Dn, blev romanen och uttalanden i samband med den upprinnelsen till den sk väskdebatten.

2011 kom en slags uppföljare till de Skamlösa, romanen The Agency, en till synes romantisk kärlekshistoria som utspelar sig under några sommardagar i ett hett turisteuropa.

Som dramatiker/regissör har Lindblom ofta jobbat med klassiker som Zola, Strindberg, Flaubert och Mann, ofta med ett genusperspektiv i fokus. Hon har varit konstnärlig ledare på Boulevardteatern i Stockholm 99-2001, då hon skrev och regisserade Thérèse Raquin, Han var en mus och Flickor. Bland andra arbetsplatser kan nämnas Stockholms Stadsteater, Radioteatern, där hon gjort ett flertal uppsättningar av egna och andras texter. Hon har varit verksam som frilansande kulturskribent och debattör i bla Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SR.

På Göteborgs Stadsteater har hon skrivit/regisserat föreställningen Stjärnan 2011, som tog avstamp i teveprogrammet Stjärnorna på slottet och under 2012 är hon även aktuell som regissör för "Efverman på slak lina - en rolig kväll om kvinnohat".