Tillgänglig teater

Vi prioriterar tillgänglighet högt

På den här sidan finns samlad praktisk information om hur teatern kan bli mer tillgänglig för dig. Mer utförlig information finns i tillgänglighetsdatabasen.

Hörhjälpmedel

Vi har hörhjälpmedel tillgängliga till alla föreställningar. Välj mellan hörlurar, om du behöver förstärkt ljud, eller halsslingor, om du har hörapparat. För att använda halsslingan behöver du en T-funktion på din hörapparat. Observera att halsslingan är individuell och inte en fast allmän slinga i lokalen.

Hörlurar och personlig slinga till Stora Scen och Foajén hämtar du i vänster garderob vid Stora Scen.
Till Studion får du utrustningen av våra publikvärdar utanför salongen.

Textning Textningssymbol

Ett urval av våra föreställningar textas på förbestämda datum. Vårt Text-system bygger på att du själv kan ladda ner appen "Thea" till din privata smartphone. För iPhone användare i "Appstore" och för Androidanvändare i "Google Play." I appen finns instruktioner för användning. Var noga med att läsa bruksanvisningen i appen. För dig som inte har möjlighet att ladda ner appen så finns det ett begränsat antal iPod Touch som kan lånas i vänster garderob vid Stora Scen.

OBS! Åtkomst till nätverket "Textning" är endast åtkomligt inne i teatersalongen till Stora Scen, därför måste man tex koppla upp sig igen efter paus inne i salongen.

Aktuella textningar

Boka biljett till textad föreställning

Plats till textad föreställning måste bokas via biljettkassan, tel 031- 708 71 00, eller från texttelefon 90 160. OBS! Det går inte att köpa biljett på annat vis om man vill ta del av textningen. Säg till att du vill ta del av textningen. Antalet iPod Touch's är begränsat, så tänk på att boka i tid.

Frågor om textning

Vill du veta mer om våra textningar, kontakta Elisabeth Larsson på elisabeth.larsson@stadsteatern.goteborg.se, 031- 708 71 25 eller från texttelefon 90 160. Vill du vilka datum vi har textningar så skicka ett mejl till oss så lägger vi in dig i sändlistan info@stadsteatern.goteborg.se.

Om du är känslig för höga ljud så har vi gratis öronproppar.

Syntolkning Syntolkningssymbol

Våra föreställningar syntolkas vid minst ett tillfälle under spelperioden. Innan föreställningen börjar får du en röstpresentation av skådespelarna och en beskrivning av scenografin.

OBS! kom gärna 30 min innan föreställningen, så att du slipper stressa.

Våra föreställningar syntolkas på förbestämda datum av certifierade syntolkar. Syntolkningen görs via hörlurar. Dem lånar du i garderoben vid Stora Scen eller av publikvärden utanför Studion.

Kommande syntolkningar

Boka biljett till syntolkad föreställning

Biljettkassan hjälper dig att få en särskilt bra plats för just syntolkning. Undvik därför webb-bokning och ring istället direkt till oss, tel 031- 708 71 00. För dig som vill sitta nära scenen har vi alltid reserverade platser speciellt för detta.

Inlästa programblad

Alla programblad överförs till cd-format, så att du som har nedsatt syn ska kunna lyssna på artiklar, rollistor mm. CD-skivan finns att köpa i biljettkassan på Göteborgs Stadsteater efter premiären. Priset är detsamma som för det tryckta programbladet. Inläsningen och produktionen görs i samarbete med Centrum för Tillgänglig Information (CTI).

Ledsagning

Du vet väl att du kan få ledsagare när du ska på teater? Ring Ledsagarservice 031-365 94 00 för information och bokning.

Frågor om syntolkning

Vill du veta mer om våra syntolkningar kan du kontakta oss på tel 031-708 71 25. Vill du veta mer om vad syntolkning är? Ring Synskadades Riksförbund på tel 031-24 98 60 eller besök syntolkning.nu.

Vill du vilka datum vi har syntolkade föreställningar så skicka ett mejl till oss så lägger vi in dig i sändlistan info@stadsteatern.goteborg.se.

Om du är rullstolsburen

Platser för dig som är rullstolsburenfinns både på Stora scen och Studion. För dessa platser betalar du gruppris (gäller även ev. ledsagare). Säg till att du vill ha en rullstolsplats när du bokar din biljett. Antalet platser är begränsat, så tänk på att boka i god tid. Om du väljer att inte sitta i rullstolen under föreställningen utan i en av salongens stolar, vore vi tacksamma om du meddelar detta till en publikvärd. Detta för att vi ska kunna tillgodose din säkerhet vid ett ev. nödläge. I Foajébaren finns också platser för dig som är rullstolsburen.

Här har vi listat några saker som kan vara bra att veta:

  • Biljettkassan Biljettkassans disk är ganska hög, men vår personal kommer gärna ut och möter dig.
  • Entré Om du vill slippa trappor tar du dig lättast in via rampen vid entréns högra sida och sedan vidare till dörren längst till vänster, där det finns en dörröppnare.
  • Hiss I entréhallen finns en trapphiss som tar dig upp till parkett och garderob, samt två hissar till övre parkett, Studion och Foajébaren.
  • Toalett Anpassade toaletter hittar du på båda parkettplan.

Mer utförlig information finns som sagt i tillgänglighetsdatabasen.

Varmt välkommen till Göteborgs Stadsteater!