Vår filosofi!

För oss på Göteborgs Stadsteaters restaurang är det självklart att
arbeta med hållbarhet. Detta för att minska vår klimatpåverkan, främja ett hållbart ekologiskt jordbruk samt en hållbar fiskenäring

Så här arbetar vi:

  • Vi lägger stor omsorg vid att all mat vi lagar ska vara gjord från grunden med högsta möjliga kvalitet och näringsinnehåll.
  • Vi prioriterar inköp av ekologiska och närproducerade råvaror, allt från grönsaker, kött och spannmål till dryck.
  • Vi arbetar med fairtrade och rättvisemärkta produkter. Minst  50 % av det vi serverar är framställt av KRAV-godkända råvaror.
  • Vi serverar MSC-märkt fisk, en miljöstandard för välskött och hållbart fiske.
  • Våra menyer skapar vi med tanke på vilka råvaror som är i säsong vid tillfället
  • Vi arbetar med ett stort sortiment av ekologiska drycker så som kaffe, te, vin, öl, läsk och jos

Helhetstänk i alla led!

Vårt miljöarbete sträcker sig inte bara till maten utan också till hur vi arbetar med svinn, återvunnet material, hållbart papper, textilier, kemikalier, sophantering, transportsträckor, förbrukning av vatten och mycket mer.

Utöver detta vill vi också vara med och påverka. Varje dag har våra lunch och kvälls- gäster möjlighet att välja att äta en helt vegetarisk måltid från vår meny.

För att minska vårt koldioxidavtryck har vi en dag i veckan som är helt kött och fisk-fri.

För oss är både du och miljön viktig!

För att du som gäst hos oss ska få en kvalitetsstämpel gällande vad vi serverar dig har vi valt att certifiera vår restaurang från ledande miljö- och hållbarhetsorganisationer. Vi är certifierade med: