Vår blogg

Välkommen till Göteborgs Stadsteaters blogg!

  Jessica Zandén här tis-lör!

  Om du missade förra omgången har du nu chansen: Jessica Zandén gästar Dagens Lunchteater tis, ons, tor, fre och lör kl 12 med " Min mormor Gladys"! Hyllad i G-P "Just så här bör en dagbok spelas".

  Inlägget är från 16 april 2012 .

  Politisk fars på lunchteatern

  Denna vecka kan du avnjuta en politisk fars av och med Johan Gry och Fredrik Evers på Dagens Lunchteater i Foajén. Det kan finnas biljetter kvar till lördag för dig som missat att boka!

  Inlägget är från 28 februari 2012 .

  Frågetecken med Gustav Ekman-Mellbin

  Om bara några dagar står Gustav Ekman-MellbinLunchteaterns scen. I pjäsen Frågetecken har Gustav blivit en människa som tvivlar på sin egen existens och som består av fler frågor än svar. Filosofiskt kan tyckas men detta är en lunchteater som blandar både humor och allvar. Missa inte den!

  Gustav är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har tidigare medverkat i Göteborgs Stadsteaters uppsättningar av Harper Regan, Klaras resa och Peer Gynt.

  Är du nyfiken på vad som serveras till Frågetecken så hittar du menyn här!

  Inlägget är från 20 januari 2012 .

  Annalisa Ericsons fantastiska liv

  Lunchteatern Den saltaste bönan i stan berättar om revy- och filmaktrisen Annalisa Ericson, folkbokförd som Anna Lisa Schildt, född 14 september 1913 på Djurgården i Stockholm, död 22 april 2011 Linnégården på Östermalm i Stockholm. Annalisa var en svensk skådespelerska, dansös och revyartist. 2001 belönades hon med en hedersguldbagge för sina insatser inom svensk film och samma år tilldelades hon Poppepriset.

  Den saltaste bönan i stan spelas vecka 6 (inte v 5 som vi felaktigt angav tidigare), biljetter och Foajébarens lunchmeny hittar du här.

  Inlägget är från 12 januari 2012 .

  Lunchteater

  Mozart

  Den 24 januari är det premiär för årets Lunchteater! Först ut är Dagens Mozart; en operaföreställning med vokalkvartetten Vox där det bjuds på dramatik och komik i en koncentrerad fond med highlights ur operorna Figaros bröllop, Trollflöjten, Cosi fan tutte, Don Giovanni m fl.

  Dagens Mozart spelas under vecka 4 (24-28 januari).

  Inlägget är från 12 januari 2012 .

  Välkommen till Foajébaren!

  Foajebaren

  Ta en kopp kaffe mellan första och andra akt eller njut av en god måltid innan föreställningen med utsikt över Götaplatsen och Avenyn. I baren spelas lunchteater på vardagarna och under helgerna bjuder PK Musiks artister på underhållning.
  Tänk på att Foajébaren tar emot pausbeställningar så slipper du stå i kö. Välkommen!

  Foajébarens bistromeny hittar du här.

  Inlägget är från 15 december 2011 .