Lärarmaterial

Om föreställningen berör en speciell frågeställning eller tematik tar vi ofta fram ett särskilt lärarmaterial som skickas i god tid till alla som bokat föreställningen.

Apokalypsen

I Lärarmaterialet till Apokalypsen kan du innan föreställningen läsa lite om scenkonst och performance samt om apokalypser, de diktade och de som forskningen idag tittar på. Efter föreställningen kommer du som lärare att få material för efterarbete.

Lärarhandledning APOKALYPSEN (PDF-dokument, 190 kB)

Ungdomen är deras sjukdom

I Lärarhandledningen till Ungdomen är deras sjukdom finner du olika ingångar till frågor om vad en människa är, människovärde och föreställningen. Vi ger även en introduktion till föreställningsanalys.

Lärarhandledning UNGDOMEN ÄR DERAS SJUKDOM (PDF-dokument, 784 kB)

Acts of Goodness

I Lärarhandledningen till Acts of Goodness finner du tips på hur man samtalar om en scenkonstupplevelse, en resume av föreställningen, olika moralfilosofiska inriktingar om godhet samt värderingsövningar.

Lärarhandledning ACTS OF GOODNESS (PDF 583 kb)

Parzival

I Lärarhandledningen till Parzival finner du olika ingångar till konstnärer som på ett eller annat sätt går igen i föreställningen. Vi tipsar även om hur du kan hålla ett eftersamtal tillsammans med eleverna samt ger en kort resume av föreställningen.

Lärarhandledning PARZIVAL (PDF 352 kb)