BACKABLOGGEN

Här får du hänga med bakom kulisserna, via loger, verkstäder och kontor ända in till teaterns hjärta, scengolvet. Hoppas att du gillar!

  Bäst just nu!

  Vecka efter vecka fortsätter Dagens Nyheter att ranka Acts of Goodness som det bästa vi har i scenkonstsverige just nu. Föreställningen har legat på topplistan sedan urpremiären den 22 mars och vi kan stolt nog konstatera att den dessutom legat på förstaplatsen de senaste veckorna.
  När man ställs bredvid operahus, Dramaten, och andra stora teaterhus känns det väldigt kul att det är backa Teater, en barn- och ungdomsteater, som sätter upp det som är mest spännande och intressant.

  Tips! Om du vill se Sveriges bästa scenkonst nu i vår så finns det biljetter kvar till föreställningen den 2 maj kl 19.00.

  recension

  Inlägget är från 23 april 2014 .

  Strålande recensioner för 6 P LR K

  I fredags hade föreställningen 6 P LR K premiär och recensionerna som synts i media under helgen fina! Kritikerna imponeras av Karin de Frumeries och Emelie Strömbergs skådespel, hur sömlöst de rör sig mellan sina roller och hur väl de använder sig av klassrummet som scen. Expressen/GT skriver "De har en underbar nerv emellan sig med en spelglädje som smittar" och teatertidningen Nummer gav pjäsen 4 av 5 i betyg och skrev "riktigt friskt skådespeleri".

  Andra utdrag ur recensionerna är:
  "Intimt, roligt och tragiskt; levande, ångestfyllt och varmt. Och det för alla åldrar." Göteborgs-Posten 12 april.
  "Förrädiskt enkelt och rasande effektivt stegras spänningen." Nummer
  "lätt som ett läskpapper gör teater av sådant stort som tangerar varje ung människas digitala vardagsliv: sex, kropp, identitet, gränser." Expressen / GT

  Bortsett från att 6 P LR K är samtida med instagramuppror och nek nominations avslutar Expressen tänkvärt kring hur relevant en föreställning som den här faktiskt är:
  "Tur man inte är tjej", säger killen bredvid när han hämtar jackan. Precis. Exakt. Förhoppningsvis har en tanke just börjat gro.

  pressbild 6plrk

  taggade skådespelare

  Två väldigt taggade skådespelare 20 minuter innan premiären i fredags.

  Inlägget är från 14 april 2014 .

  Premiär idag!

  Nu är det drygt en timma kvar till premiären av 6 P LR K! Klockan 11.00 smäller det och vi är väldigt taggade allihop. Äntligen är det dags!

  Det finns några få biljetter kvar till de sista förställningarna, 24-25 april och 7 + 14 maj. Boka nu om du vill ha en chans att se 6 P LR K!

  pressbild 6plrk

  pressbild 6plrk

  pressbild 6plrk

  pressbild 6plrk

  pressbild 6plrk

  Foto: Ola Kjelbye

  Inlägget är från 11 april 2014 .

  Länk 2014 - bildbonanza

  I helgen den 4-5 april har vi haft hela Backa Teater full av unga teaterensebler från Västra Götaland. Varje år arrangeras teaterfestivalen Länk samtidigt på flera olika ställen i Sverige. Från Umeå i norr till Lund i söder. Det här året fick vi chansen att ha den hos oss.

  Det belv en helg av föreställningar där ensemblerna spelade specialskriva pjäser, blandat med workshops, mat, dans och häng!

  Här kommer bilderna från hela helgen. Det blev ganska många så var beredd att scrolla.

  pirr

  lunchkö

  affish

  workshop skådis

  uppvärmning

  workshop arrangemang

  workshop text

  mingel

  mingel

  mingel

  persinal äter

  backa-tatuering

  pizza

  mingel

  mingel

  mingel

  jobbare

  mingel

  Inlägget är från 6 april 2014 .

  Goda recensioner av Acts of Goodness

  Idag kan man läsa och höra recensioner av Acts of Goodness i media!
  Göteborgs-Posten skriver bland annat att föreställningen har en "kuslig aktualitet", att det är ett "rent drabbande skådespeleri" och avslutar recensionen med meningen "Budskapsteater, Backa style, igen."

  Kulturnytt i Sveriges Radio P1 tycker också om skådespeleriet och tycker att föreställningen går i linje med Mattias Andersson och Backas tidigare hyllade pjäser. "Varje gång är det som om Backa hoppar, rätt ut, och vågar tro att det bär. Och bär gör det."

  Aftonbladet imponeras av att Mattias Andersson gör godheten spännande och Expressen/GT skriver att Backa Teater återigen har örat mot marken och säger "Backa Teater fortsätter vara en av Göteborgs tyngsta aktörer, både som ungdomsteater och samtidsspegel."

  Dessutom har Djungeltrummans bloggare Malin Aline skrivit om föreställnignen. Tidigare i veckan sändes även P1:s kulturdokumentär om arbetet fram till premiären. Via den här länken kan du även läsa TT:s inför-reportage från Acts of Goodness.

  recension gp

  Inlägget är från 24 mars 2014 .

  Äntligen urpremiär!

  Idag är det urpremiär för Acts of Goodness. Bakom kulisserna fylls det på med olika (ätabara) spark-presenter och om en halvtimma står ensemblen på scen! Här är dessutom de alldelels nya pressbilderna!

  publiks Acts of goodness

  scenen

  Anna på stol

  bahador liggande

  skådespelare på scen

  Marall'

  Ove

  marall och ylva

  Inlägget är från 22 mars 2014 .

  Lyssna på kulturdokumentären

  Journalisten Anna Tullberg har förljt arbetet med Acts of goodness. Hon har varit med från de första reptillfällen, träffat provpublik och pratat med tekniker, skådespelare, regissör och scenograf. Idag sändes dokumentären i Sveriges Radio P1 och ger en ovanlig inblick i tankarna och känslorna som ligger bakom en föreställning som Acts of Goodness.

  Lyssna på nästan en hel timmas bakom kulisserna-material på P1:s hemsida.

  provpublik sitter i ring

  journalist intervjuar

  Inlägget är från 17 mars 2014 .

  Nu är trailern för Acts of Goodness här

  Det är en vecka + en dag kvar till urpremiären av Acts of Goodness och nu får du se trailern för föreställningen! Trailern är gjord av Foxhound/Eneles och om du vill se hur det såg ut när det var inspelning här finns det bilder i ett tidigare blogginlägg!


  Inlägget är från 14 mars 2014 .

  6PLRK på posten!

  Det är inte varje dag man får så här snygga grejer på posten! Nu är det inte ens en månad kvar (rättare sagt en månad minus en dag) till premiär!

  Skådespelaren Emelie Strömberg instagrammar från repen och postar både bilder och filmer. Bland annat har det dykt upp en film där karaktärerna får eget liv mellan repetitionerna! Om du vill ha ännu bättre koll på vad som händer bakom kulisserna: följ @backateater på instagram!

  Inlägget är från 12 mars 2014 .

  Trailerinspelning

  Idag har vi spelat in den kommande trailern för Acts of Goodness. Den kommer skilja sig från många av våra tidigare trailers och just därför känns det extra spänannde att se hur resultatet blir!

  trailerinspelning
  Ossian står i gradängen och filmar.


  Närbild på Anna i spegeln.

  trailerinspelning
  Mattias och Ossian funderar och regisserar.

  trailerinspelning
  Ylva, Anna, Ove och Tomas kollar in Barnet.

  Inlägget är från 5 mars 2014 .

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17.