Vad vi pratar om när vi pratar om ekonomi

På ett sätt som går att förstå.

Världsekonomi, cash flow och reporänta i en föreställning från 12 år. Låter det för svårt? Tråkigt? Inte enligt Yanis Varoufakis som har skrivit boken Talking to my daughter about the economy. I en ambition att få unga att tro på sin förmåga att göra skillnad och tänka fram nya sätt att bygga samhället på förklarar han hur världsekonomin fungerar, på ett sätt som de allra flesta kan förstå.

Anja Suša gör en myllrande föreställning om makt, pengar och skulder, för barn. Ett slags demokratisering av det ekonomiska samtalet, inspirerad av den omtalade boken. Det är en odyssé genom mänsklighetens ekonomiska historia, och ett tillgängliggörande av det diffusa begrepp som vi ofta överlämnar åt ekonomerna. Ett återtagande av det som utgör vår verklighet.

Urpremiär
Åldersgräns
12 år
Syntolkning
31 januari och 2 februari
Pris
50-190 kr

Produktion

Av Stefan Åkesson Efter en bok av Yanis Varoufakis Regi Anja Suša Med Cajsa-Stina Forsberg , Iskra Kostić, Rasmus Lindgren, Mats Nahlin, Ulf Rönnerstrand, Nemanja Stojanović, Ove Wolf Scenografi Helga Bumsch Kostym Maja Mircovic Mask Josefin Ekerås Kompositör Igor Gostuški Koreografi Damjan Kecojevic Ljus Tomas Fredriksson Ljud Jonas Redig Dramaturg Stefan Åkesson Illustration Kamilla Andersson