GBg Poesifestival "BZR"

En festival som både speglar Göteborgs poesiscen och är en del av dess framtid.

Om festivalen
Med utgångspunkt i två poesiskolor för unga – Qalam som drivs av författaren Johannes Anyuru och poeten och skådespelerskan Segal Mohammed och Gatulyktor som drivs av artisten och poeten VicVem – presenteras GBG Poesifestival "BZR". Namnet Bezr, bezer eller bzr betyder solrosfrön på arabiska. Skalen från fröna vittnar om möten och samtal som ägt rum. På spårvagnen, vid bänken, utanför porten.

Poesi, filmvisningar, DJ, livemusik och panelsamtal
Under festivalen möts poeter från de båda skolorna på scenen. Deras framträdande, en sorts poesiföreställning i två akter, ramas in av installationer av Aftab Soltani, panelsamtal, filmvisningar, dj och livemusik. Vår fantastiska host Sara Bessa guidar genom dagen. Mellan programpunkterna finns det mycket att göra och uppleva; foajen är utsmyckad med installationer, Dj spelar musik och cafet är fullt av mat och dryck.

Kostnadsfritt men boka gärna biljett till poesiföreställningen
Festivalen kostar inget och är öppen för alla. Till aktiviteterna i foajen kan du bara dyka upp. Till kvällens poesiföreställning finns endast 150 platser. Biljetterna kostar ingenting men antalet platser är begränsat och kan ta slut. Du bokar din plats genom att klicka på knappen SPELDATUM OCH BILJETTER.

Här finns hela programmet
Alla tider, aktiviteter och medverkande finns under knappen FESTIVALPROGRAM

Göteborgs poesifestival 2018 är ett samarbete mellan Konstfrämjandet, Backateatern, Forum för dekoloniala feminister, Qalam, Gatulyktor, Göteborgs Litteraturhus samt Göteborgs kvinnofolkhögskola.

Premiär
Datum
Längd
från 14.00
Pris
kostnadsfritt