Lediga tjänster

Producent

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Backa Teater producerar föreställningar för barn och ungdomar. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsbeskrivning

Backa Teater söker en producent på tidsbegränsad anställning.

Vi söker dig som, tillsammans med övrig personal på Backa Teater, vill skapa och utveckla högkvalitativ scenkonst för barn och unga. Du kommer självständigt att få driva produktioner och få möjlighet att utveckla och bygga på vår och din egen erfarenhetsbank av internationella utbyten.

Under perioden 1 januari 2018 till 31 oktober 2018 söker vi en föreställningsproducent om 50% av heltid. Som producent ansvarar du för att planera, leda, och strukturera projekt och följa upp din delegerade budget. Du upprättar pjäsbudget och tidsplaner. Producenten handhar praktiska frågor under produktionsprocessen samt ekonomisk uppföljning och utvärdering.

Under perioden 1 november 2018 till 31 juli 2019 övergår tjänsten i 100% då vi går in i ett EU-projekt där uppdraget för denna tjänst innebär att producera och leda projektet där en föreställning samt en internationell festival ingår. I det uppdraget ingår förutom att planera, koordinera och genomföra projektet även budgetplanering samt ekonomisk och administrativ rapportering. Du rapporterar till chefsproducent på Backa Teater och arbetar i nära samarbete med teaterns alla avdelningar, men främst den administrativa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som scenkonstproducent eller projektledare och har utbildning från StdHs producentlinje eller motsvarande kunskaper. Du behöver vara en mycket god organisatör, ha stor social kompetens och vara van att kommunicera på svenska och engelska. Vi förutsätter att du är bra på att jobba självständigt men samtidigt behöver du ha en god samarbetsförmåga såväl internt som externt., Du bör vara målinriktad, lyhörd och noggrann.

Har du erfarenhet av att arbeta i EU-projekt (kulturprojekt) eller med andra internationella kulturutbyten är det meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2018-01-01
Tidsbegränsad till: 2019-07-31
Ansök senast: 2017-11-19

Kontakt

Lisa Nowotny
Chefsproducent/administrativ chef
031-708 71 61
lisa.nowotny@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Erika Isaksson
Teaterförbundet
076-2205808
erika.isaksson@stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist
Akademikerförbunden
031-708 70 80
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Lämna in din ansökan till producent via den här sidan.