Lediga tjänster

Mask- och perukmakare

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs på Stadsteatern vid Götaplatsen och på Backa Teater på Lindholmen. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Backa Teater producerar föreställningar för barn och ungdomar. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en maskör och perukmakare till Backa Teater. Arbetet bedrivs mestadels på dagtid (enstaka kvällar och helger kan förekomma). Arbetet innebär att hantera skådespelarnas mask, hår och ev. peruker inför och under föreställning samt ta ansvar för inköp och underhåll av masköravdelningen. Du ansvarar för att i samarbete med produktionens konstnärliga team skapa och producera maskuttrycket. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för underhåll av mask- och perukmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå inom mask och peruk eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbete med teaterproduktion eller film är meriterande men då Backa Teater är en liten organisation är personlig lämplighet av stor betydelse.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig som vill ha en kreativ och omväxlande roll, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ barn och ungdomsteater.

Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-01 eller efter överenskommelse. Teatern tillämpar 6 månaders provanställning.
Ansök senast: 2017-11-17

Kontakt

Sven-Ove Fransson
Teknisk chef
031 - 708 71 52
sven-ove.fransson@stadsteatern.goteborg.se

Fackliga företrädare

Erika Isaksson
Teaterförbundet
076-2205808
erika.isaksson@stadsteatern.goteborg.se

Pia Palm Wahlqvist
Akademikerförbunden
031-708 70 80
pia.palm.wahlqvist@stadsteatern.goteborg.se

Övrigt

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Lämna in din ansökan till tjänsten som mask- och perukmakare via den här sidan.