Lediga tjänster

Belysningsmästare till Backa Teater

Om arbetsplatsen

Göteborgs stadsteater är en av landets största dramatiska teatrar. Verksamheten bedrivs i teaterhuset vid Götaplatsen och vid Backa Teater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter

Backa Teater producerar föreställningar för barn och ungdomar. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.
Vi söker en belysningsmästare med hög kompetens inom belysningsteknik och ljussättning. Som belysningsmästare är du en del av det tekniska teamet och deltar därmed i samtliga arbetsuppgifter inom teamets ansvarsområde som dekortillverkning, ombyggnad på scenen och belysningstekniskt underhåll. Som belysningsmästare ansvarar du för att i samarbete med regissör och scenograf göra tilldelade ljussättningar, köra föreställningar och för inköp av belysningstekniskt material.
Arbetstiden är i huvudsak dagtid, måndag till fredag, men kan undantagsvis innebära kvälls och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har grundläggande elkunskap och riggkunskap samt generell kunskap om ljusprogram. Du är van att göra felsökning i datanätverk och har goda kunskaper i programmering av ljusbord. Du behöver också ha förmåga att snabbt lära dig nya program och system.
För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av ljussättning och belysningstekniskt arbete. Bifoga ett urval av gjorda ljussättningar med din ansökan.
Som person är du strukturerad, tar initiativ och ser till att arbetet går framåt. Du har god förmåga att både arbeta självständigt och i team och bidrar med nya idéer och perspektiv till situationer som behöver lösas. Att du värdesätter goda relationer och samarbete är en självklarhet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ barn och ungdomsteater till alla göteborgare.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-08-01
Tidsbegränsad till: 2020-06-30
eller enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Sök till jobbet som belysningsmästare på Backa Teater här.